Reklámfilmünk ide kattintva nyílik meg



Mai dátum
2019.08.19
Névnap
Huba
Kapcsolat
Levél nekem
Látogatók
1652477
Frissítve
2019.08.17

23.jpg

kep_6.jpg

47.jpg

kep_17.jpg

5.jpg

H E R B A C I Ó     M A G A Z I N « Vissza a főoldalra

TARTÓSÍTÁS RÉGI MÓDSZEREKKEL

TARTÓSÍTÁS RÉGI MÓDSZEREKKEL

2019. július 4. és október 4 között kapható a nagyobb újságárusoknál, vagy megrendelhető a 06 30 437 8900 telefonon és a nzr@herbacio.hu emailcímen.

 

02 Bevezető

04 1. fejezet: Néprajz és tudomány 05 Tartósítás otthon: mitől áll el, mitől romlik meg?

07 Otthon befőzni – kicsit lutri…

08 A száraz dunszt és a nedves dunszt 10 Tippek a sikeres üvegben tartósításhoz 11 Szükséges eszközök

12 2. fejezet: Termények tárolási, tartósítási lehetőségei 12 Zöldségek tárolása, egyszerűbb tartósítása

16 Gyümölcsök tárolása, egyszerűbb tartósítása

18 Fűszerek és gyógynövények tartósítása

18 Gabonák és magvak tárolása (magpástétomok, szendvicskrémek)

20 Ehető virágok tartósítása

20 Gombák tartósítása

22 Hús tartósítása (zsírban tartósítás, szárítás, füstölés)

24 3. fejezet: Tárolási és tartósítási technikák bemutatása

24 Tárolási módok: vermelés, lógatás, csomagolás

24 Aszalás, szárítás

30 Savanyítás, kovászolás

44 Befőtt

45 Szörp, szirup (hidegen kevert szörp, főzött szörp)

46 Gyógynövényes szirupok

48 Lekvárok, dzsemek, gyümölcsízek, marmeládok és gyümölcszselék

49 Pástétomok, zöldségkrémek, zöldségpürék

50 Gyümölcssajt

51 Eltevés sóban

52 Eltevés cukorban

52 Fűszervaj

54 Eltevés olajban és ecetben (fűszerolajok –bazsalikomolaj, borsolaj, fűszerecet – bazsalikomecet, fokhagyma ecet)

56 Eltevés alkoholban (csokis meggy dzsem, gyógyborzselé)

58 Tartósító fűszernövények, antibakteriális gyógynövények

64 4. fejezet: Különlegességek

64 Komposzt-tea, a házi tápoldat növényeknek

66 Növényi permetlevek (bodza, hagyma, csalán, gyermekláncfű, kamilla, káposzta, paradicsom, zsúrló, tejes permetlé, varádicslé)

70 Mosónövények a természetből (mosódió, vadgesztenye)

73 Hamulúg, az ősi mosószer és fafesték

76 Ehető vad növények feldolgozása tartósítása

82 Életünk és a fák - ételünk és a fák: az ehető fafajokról: több, mint

40 ehető fás szárú bemutatása, receptekkel (birskocsonya, birsalma sajt, mogyoró vaj, galagonya túró, zölddió liktárium, ecetes lucfenyőhajtás) 90 Menták világa (mentás teakeverékek, mentaszörp, mentás-mézes joghurt, mentés csokis keksz, mentás uborkasaláta, mentás citromkrém, mártás)

94 Torma a gyógyító zöldség (tormabor, torma koktél, mézes tormapép, tormakrém, tormapor, tormalevél főzelék)

96 5. fejezet Receptek

96 LEKVÁROK, DZSEMEK, ZSELÉK
Bodzás körtelekvár, Bodzavirág zselé, Muskotályos körtelekvár, Kökény lekvár almával, Lilahagyma lekvár, Levendulás málnalekvár, Levendulás sárgabaracklekvár, Szilvareszter, Rozmaringos almalekvár, Gyömbéres-chilis körtelekvár, Sárgarépás-diós almalekvár, Egres dzsem, Eper-rebarbara dzsem, Bodzás eperdzsem, Bodzavirág dzsem almával, Akácvirágdzsem almával, Csipkebogyó püré, Szőlőlekvár, Céklás lilahagyma lekvár, Tökdzsem, Levendulás málnalekvár, Ananászos töklekvár, Sütőtök lekvár kakukkfűvel, vagy levendulával, Homoktövis lekvár pálinkával, Berkenye-alma lekvár ginnel, Paradicsomdzsem, Narancsdzsem gyömbérrel, fahéjjal, Citromdzsem, Zöldparadicsom lekvár, Rebarbara lekvár pirított magvakkal, Konyakos eperdzsem, Fenyőtű zselé, Kökényzselé, Vérnarancs zselé, Szederzselé likőrrel, Galagonyalekvár, Galagonya íz, Kökényzselé

106 SZÖRPÖK
Csipkebogyó szörp, Rózsaszörp, Bodzavirág szörp, Szárított bodzavirágból szörp, Akácvirág szörp, Bodzabogyó szörp , Orgona szörp, Levendulás-citromos szörp, Hársvirág szörp, Narancsízű sárgarépaszörp, Szirom szirup, Meggyszörp, Almaszörp, Narancshéj ital, Vaníliás-, vagy fűszeres cukorszörp

110 GYÜMÖLCSSAJTOK
Vegyes gyümölcssajt, Meggysajt, Sárgabaracksajt

112 BEFŐTTEK
Cukkini/tök fűszeres lében, Vaníliás-szegfűszeges tökbefőtt, Tárkonyos őszibarack, Zölddió cukorszirupban, Mustáros meggy Erdélyből, Gyümölcsök ecetben, „Rumtopf”, avagy agglegénybefőtt, Görögdinnyehéj cukorban, Fűszeres őszibarack

114 ÉTELÍZESÍTŐK, MÁRTÁSALAPOK, CSATNIK
Fűszeres paradicsom, Sűrített paradicsom-variációk, Padlizsánkása Dél-Oroszországból, Bodzabogyó chutney
 

116 GYÓGYNÖVÉNYES FŰSZERKRÉMEK

118 KENHETŐ MÁRTÁSOK Köményes fokhagymakrém, Mentás-fokhagymás pesztó,

119 GÖRÖGDINNYEHÉJ Savanyítva, kandírozva...

120 TÁMOGATÓINK HIRDETÉSEI

125 TARTALOMJEGYZÉK

128 FELHÍVÁS

http://bit.ly/Cibdol_1

http://www.polariskorong.hu

http://www.diochi.hu/VIRAIMUN-KAPSZULAK-80-db-d21.htm

http://bit.ly/herbáció_vadg250glammies

http://gyogyitobeszelgetes.hu

36.jpg

10.jpg

12.jpg

43.jpg

51.jpg

15.jpg

8.jpg

13.jpg

kep_18.jpg

2.jpg

kep_4.jpg

1.jpg