Reklámfilmünk ide kattintva nyílik meg



Mai dátum
2017.12.14
Névnap
Szilárda
Kapcsolat
Levél nekem
Látogatók
1352992
Frissítve
2017.12.12

10.jpg

31.jpg

8.jpg

51.jpg

kep_8.jpg

H E R B A C I Ó     M A G A Z I N « Vissza a főoldalra

HERBÁCIÓ MAGAZIN 33. SZÁM

A Herbáció (a népi gyógyreceptek magazinjának) friss számát keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő a Herbáció magazinra bármelyik Postán! (Előfizetési csekk kérhető a posta hírlap ügyfélszolgálatán a 06 1 767 8262 telefonszámon, vagy a hirlapelofizetes@posta.hu emailcímen.)
Korábbi számaink megrendelhetők a kiadónál: DVD-n (pdf), vagy papír formában - utóbbiban a készlet erejéig: ár 300 Ft/lapszám. Telefonszámunk: 0630 / 437-8900, nzr(kukac)herbacio.hu


A HERBÁCIÓ magazin legfrissebb 33. számának tartalmából (Keresse a nagyobb újságárusoknál):

 

Természettől kapott színek: a festőnövények használata
(kezdetek és tudományos alapok, csersav, gyűjtés, beavatás, pácolás, fémsók használata, különböző színek festésére alkalmas növények, növényekkel festhető színek receptekkel: sárga, narancs, piros, bordó, rózsaszín, zöld, kék, lila, barna, fekete, gubacstinta, bodzatinta, diópác)

Hamulúg, az ősi mosószer
(mosószer készítése fahamuból, hamulúgos mosószer, hamulúgos falfesték receptje)

Együnk faleveleket: életünk és a fák- ételünk és a fák…
(ehető levelű fafajok bemutatása, töltikének való levelek, a fák és cserjék étkezési és gyógyászati felhasználásai receptekkel: fenyősaláta, juharvíz, juhar savanyúság, vadgesztenye kézmosószer, borbolyalekvár, pincésmeggy, meggylekvár, birskolbász, birskocsonya, birsalmasajt mogyoróvaj, galagonya túró, zölddió liktárium, zölddió lekvár, almalevél saláta, ecetes lucfenyő, ecetes nyárfa, kökénylekvár, tejszínes szederleves, főtt fűzhajtás, kandírozott bodzavirág, hárslevél csokoládé, tokaji szőlőleves, szőlősaláta, szőlőzselé)

Erre csörög a dió
(a dió gyógyhatásai és felhasználása receptekkel: mézes dió, mézes-vajas dió, zölddió cukorszirupban, diós gyümölcssajt, gyümölcslekvár dióval, diópálinka)

Az enzimtáplálkozás
(gondolatok a nyers növényi alapú étkezésről, s ennek előnyei)

Az élet vize
(a víz szerepe szervezetünkben, a vízhiány tünetei, az egészséges vízfogyasztás ütemezése)

Borbálafű és vasfű
(gyógyhatásaik, termesztésük, használatuk)

Dancurapálinka a gyomorkeserű
(egy ősi erdélyi gyomorkeserű receptje)

Gyógyszirup, gyógyzselé és gyógy-gumicukor házilag
(rendhagyó formába rejtett gyógynövények – ahogy a gyerekek is szeretik)

Paradicsomlevél kölni
(visszatekintés korábbi lapszámaink sikerreceptjeire)

Régi receptek nagyanyáink idejéből
(bőrszépítő százszorszép, cisztatea, ízületre mézes káposzta, szénapolyvás víz, ecetes mész, pókháló gyulladásra)

http://http://civil.info.hu/web/nea

http://www.bijo.hu

http://www.orsegi5erzek.hu

http://www.palacehotelheviz.hu

http://www.makviragszappanok.hu

http://www.polariskorong.hu

23.jpg

39.jpg

1.jpg

34.jpg

5.jpg

30.jpg

25.jpg

16.jpg

kep_15.jpg

42.jpg

46.jpg

19.jpg