2015. April 21
11:45
Konrád napja
Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége

Köszöntjük a Kertszövetség honlapján!

National Association of Gardeners and Friends of Gardens

A Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének internetes oldala a www.kertszovetseg.net, vagy a www.magyarkertesz.hu internetcímeken érheti el. Fő célunk, hogy e közel száz éves, több mint 140 tagszervezettel, és közel 13 000 taggal rendelkező szövetség a világhálón is elérhető legyen. Amennyiben  a hazánkban működő kertbarát körök valamelyikének tagja szerene lenni, a tagszervezetek menüpontban a térképes keresőben megtalálhatja a lakóhelyéhez legközelebb működő egyesületeket.

Központi Vezetőtovábbképző Tanácskozás

2015. április 1-én szerdán 10-14 óra között lesz a Földművelésügyi Minisztérium Darányi termében.

Tájékoztató a budapesti Construma-Kert 4. Dísznövény és kertépítészeti szakkiállítás és vásárról. Ez a kerttervezés, kertépítés, kertkultúra legnagyobb seregszemléje, a CONSTRUMA építőipari-otthonteremtési kiállítás része 2015. április 15-19 között.

Mire készüljünk az enyhe tél után? Növényvédelmi problémák és tanácsok Előadó: Varga László kertészeti szaktanácsadó, Kwizda Kft.

Tavaszi tápanyag ellátási javaslatok az Everris-től. Előadó: Gócza Szabolcs okleveles agrármérnök, szaktanácsadó

Időszerű kérdések

Ajánló a Kerti Kalendárium című lap aktuális számából:
Még vethetők – nyári retek, sárgarépa, petrezselyem
Munkák a szőlőben – tavasz derekán
Neveljünk bonszájt – tálban a természet
Április a fűszerkertben – helybe vetés, palántázás
A növényorvos tanácsai – minden kerti kultúrára
http://www.kertikalendarium.hu/

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta dr. Szent-Miklóssy Ferencnek. Dr. Szent-Miklóssy Ferenc a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke, a Magyar Mezőgazdaság Kiadó Kft. Kerti Kalendáriumának főszerkesztője az agrárium területén több mint négy és fél évtizeden át folytatott kiemelkedő munkája, a kertészek, kertbarátok érdekeinek képviselete és védelme érdekében végzett tevékenysége, valamint jelentős szakírói életműve elismeréseként kapta a magas rangú kitüntetést.A kitüntetéshez ezúton gratulálunk! NZR

Tisztelt Kertbarátköri Vezetők!

Kérésként felmerült többek részéről, hogy szedjük össze, hogy hol lehet folyamatosan pályázati lehetőségeket figyelni a Kertbarát Köröket is érintő témakörben. Javasoljuk a www.palyazatportal.hu rendszeres olvasását itt minden témakörban minden létező pályázat naponta felkerül, csak ki kell választani, hogy a magánszemélyeket, vagy egyesületeket érintők kilistázását kérik. A www.eper.hu és a civil.nea.hu oldalon az állami pályázatok kiírásai találhatók, melyeket civil szervezeteknek szánnak és a Nemzeti Együttműködési Alap kezel. A www.norvegcivilalap.hu oldalon is mód van még egy ideig akciópályázatok benyújtására. A Földművelésügyi Minisztérium Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Osztályának az osztályvezetőjéhez Dr. Szabó Balázshoz is lehet beadni pályázatot, ennek formai követelményeit először egyezteti kell, lévén ezek a kérések a minisztériumi keretből kapnak támogatást sikeres pályázat esetén. A www.szerencsejatek.hu oldalon pedig fent van, hogy a szerencsejáték-adó bevételből is lehet támogatást kérni a honlapon megadott címen. Általában a helyi önkormányzatokhoz is érdemes támogatási kérelemmel fordulni próba-szerencse alapon. Nagy Z. Róbert

A KKOSZ tevékenységét bemutató, kertészeti tippeket és kertésznaptárt tartalmazó
48 oldalas digitális kiadvány
letölthető, innen a címoldalra kattintva: